Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 200 gram kadar lotus bisküvi yahut 1.5 paket burçak bisküvi
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Peynir dolgusu:
- 500 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker(şekeri dilerseniz biraz azaltabilirsiniz)
- 1 kutu krema
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 3 dolu tatlı kaşığı lotus biscoff spread
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküviler robottan çekilerek un ufak hale getirilip eritilmiş tereyağı eklenip karıştırılarak yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm kelepçeli kalıba dökülerek bir bardağın tabanıyla bastırılarak düzleştirilir.
- Peynir dolgusu için yumurta dışındaki tüm gereçler çırpma kabına alınarak çırpıcıyla karıştırılıp yumurtalar tek tek eklenerek çırpılıp kalıba dökülür.
- Cheesecake kenarları kızarmaması için folyoyla sıkıca kapatıyoruz.
- Tatlımızı fırın tepsisine alıp tepsiye 2 su bardağı su ekleyip 170 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Pişen cheesecake en az 3 saat kadar dolapta dinlendirilir vaktiniz varsa 1 gece bekletin.
- 3 dolu tatlı kaşığı benmari yolu eritilmiş lotus kremasını eritip üzerine gezdirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









