Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 200 gram kadar lotus bisküvi yahut 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

Peynir dolgusu:

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker(şekeri dilerseniz biraz azaltabilirsiniz)
  • 1 kutu krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 3 dolu tatlı kaşığı lotus biscoff spread

Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküviler robottan çekilerek un ufak hale getirilip eritilmiş tereyağı eklenip karıştırılarak yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm kelepçeli kalıba dökülerek bir bardağın tabanıyla bastırılarak düzleştirilir.
  2. Peynir dolgusu için yumurta dışındaki tüm gereçler çırpma kabına alınarak çırpıcıyla karıştırılıp yumurtalar tek tek eklenerek çırpılıp kalıba dökülür.
  3. Cheesecake kenarları kızarmaması için folyoyla sıkıca kapatıyoruz.
  4. Tatlımızı fırın tepsisine alıp tepsiye 2 su bardağı su ekleyip 170 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
  5. Pişen cheesecake en az 3 saat kadar dolapta dinlendirilir vaktiniz varsa 1 gece bekletin.
  6. 3 dolu tatlı kaşığı benmari yolu eritilmiş lotus kremasını eritip üzerine gezdirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Humusun Daha Lezzetli Bir Versiyonu Olamaz
Mükemmel Tadıyla Avcı Böreği
Konserve Domates Sos
Ayvalık Tostu
Vişneli Pasta
Kolay Limonlu Puf Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |