Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 3 lü paket burçak bisküvi
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz (isteğe bağlı)
Kreması için;
- 1000 gr quark
- 3 adet yumurta
- 200 gram sıvı krema
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilyalı puding tozu
Üzerinin sosu için;
- Lotus kreması
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri rondadan geçirelim.
- Tereyağını eritip üzerine dökelim pişireceğimiz kalıbın tabanına serip düzgünce bastıralım.
- Quark ve kremayı derin bir kaba alalım pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım yumurtaları da ekleyip güzelce çırpalım.
- Diğer materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- Bisküvilerin üzerine dökelim evvelce ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim.
- Lotus kremasını sıcak su ile eritelim ,fırından çıkan cheescake üzerine dökelim en az 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Püf noktaları : pişirirken fırının tabanına kesinlikle ısıya güçlü bir kapta su koyalım ki pişirme kademesinde kekimiz çatlamasın.
Kalıbın dış tarafına alımınıumfolie saralım pişirme esnasında kenarları yanmasın.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





