Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tuzsuz kaşar loru
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı ( beyazı kurabiyenin üzerine )
- Aldığı kadar un ( 3-4 su bardağı kadar)
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Yarım su bardağı şeker
Lorlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yağ, yumurta ve lor bir kapta uygunca karıştırılır.
- Şekerin erimesi için biraz bekletilir.
- Kabartma tozu ve un ek edilir.
- Yumuşak bir hamur olması için un denetimli ek edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır ve yuvarlanır.
- Hamurun üstte gelecek yüzü evvel yumurta beyazına sonra da şekere bulanır. Tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 18 – 20 dk. Pişirilir.
- Kurabiyenin üzeri çok kızarmamalı. ( yumuşak bir kurabiye olacak). Afiyet olsun.
Lorlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











