Lor Peyniri
Lor Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre yağlı süt
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz (arzu edilirse)
Lor Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt kısık ateşte bir kaç taşım kaynatılır, şayet süt pastörize ise 1 kaynama kafidir.
- Süt kaynayınca içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı limon suyu yavaş yavaş ek edilerek karıştırılır.
- 5 dakika bu biçimde kaynatılır ve peynirin toplanmaya başladığı görülür.
- 5 dakika sonra kalan 1 yemek kaşığı sirkede ek edilerek bir kaç defa daha karıştırılarak süzgeçe alınır.
- Süzgeçte suyu güzelce süzülen peynire istek edilirse tuz eklenir.
Lor Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















