Lokum Kıvamında Et Kavurma

Lokum Kıvamında Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kilo dana kuşbaşı
- 750 gram iç yağ
- Tuz
Lokum Kıvamında Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye iç yağımızı alalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp,orta ateşte iç yağların erimesini sağlıyalım.
- Tencerenin altını kapatıp,iç yağların birinci sıcaklığı çıkana kadar bekleyip,süzgeç kaşık yardımıyla kalan iç yağ tortularını alalım.
- Ocağın altını tekrar açıp,yağ kızdıktan sonra etlerimizi ek edip,önce harlı ateşte etlerin rengi dönene kadar pişirelim.
- Rengi döndükten sonra etlerimizi kısık ateşte pişirelim.
- Pişen etlerimizi ocaktan alalım,üzerine tuzunu ek edip karıştıralım.
- İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz. Lokum kıvamında et kavurmamız,hazır.Afiyet olsun. 🥰💐.
Lokum Kıvamında Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







