Lokum İrmik Helvası

Lokum İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük tahta kaşık tereyağı
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Lokum İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayın dk kaynatın bir kenarda bekletelim.
  2. Bir tencerede yağımız ,un ve irmiği alıp istediğiniz yoğunluğa gelene kadar daima karıştırarak kavurun.
  3. Hazır şerbetimizi soğumasını beklemeden helvamızı karıştırarak üzerine ekleyelim.
  4. Şerbeti çekene kadar eze eze güzelce karıştıralım, topaklanma yapmasın.

İster sıcak ister soğuk servise hazır. Afiyet olsun 🤗.

Lokum İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bezirgani Mezeai
Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız
Kabaklı Krep
Buharda Pişen Sebze Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen)
Chia Tohumlu Meyveli Yoğurt
Mangal Tadında Köfte ( Efsane Ve Tam Kıvamında)
Hdabla | © 2025 |