Lokum İrmik Helvası

Lokum İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük tahta kaşık tereyağı
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Lokum İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayın dk kaynatın bir kenarda bekletelim.
  2. Bir tencerede yağımız ,un ve irmiği alıp istediğiniz yoğunluğa gelene kadar daima karıştırarak kavurun.
  3. Hazır şerbetimizi soğumasını beklemeden helvamızı karıştırarak üzerine ekleyelim.
  4. Şerbeti çekene kadar eze eze güzelce karıştıralım, topaklanma yapmasın.

İster sıcak ister soğuk servise hazır. Afiyet olsun 🤗.

Lokum İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Pizza (Videolu)
Yulaf Lapası
Dereotlu Poğaça
Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Çıtır Tavuk
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet