Lokum Gibi Kavurma

Lokum Üzere Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo orta yağlı dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı sarı yağ (yoksa tereyağ da olur)
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
- Damak zevkine nazaran tuz
Lokum Üzere Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Arkadaşlar öncelikle orta yağlı dana etini minik kuşbaşı olacak biçimde doğruyoruz.
- Daha sonra ılık suda kanı akıp beyazlaşana kadar bekletiyoruz (2 saat kadar).
- Daha sonra etimizi tencereye alalım, evvel yüksek daha sonra çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Dibini tutmaması için biraz sıcak su ekleyebiliriz ancak birazcık 1/2 su bardağı mesela.
- Daha sonra minik minik doğradığımız bir baş soğanımızı da tencereye ek edip etler güzelce yumuşacık olana kadar pişirelim.
- Önemli nokta çok karıştırmayalım, ki etler pert olmasınlar.
- Tereyağımızı da ek edip bir iki karıştıralım ve altını kapatıp istediğimiz halde servis yapalım.
- Ben yanına hoş bir pilav yaptım, onun da tanımını paylaşacağım bir dahaki kısımda. Şimdiden afiyet şifa olsun efenim. :).
Lokum Üzere Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


