Lokum Gibi Fırında Balkabağı Tatlısı

Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta uzunluk yarım kabak
  • 1-5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su

Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kabaklarımızın yeşilini soyuyoruz ve içini alıyoruz. Sonra güzelce doğruyoruz. Kabaklarımızı doğradıktan sonra sudan geçirip fırın tepsimize tek kat diziyoruz.
  2. Üstüne toz şekerimizi her tarafına eşit gelecek biçimde döküyoruz. Parmaklarınızla kabakların üstüne suyu serpiştiriyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış fanlı alt üst ayarlı fırında bir saat pismezse biraz daha pişiriyoruz. Rahim ve çekilmis cevizle servis edebiliriz, afıyet olsun:).

Lokum Üzere Fırında Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şinitzel
Yeşil Üzüm Reçeli
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Vişneli Pasta
Ballı Soğuk Kahve
Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |