Lokum Gibi Et Sote

Lokum Üzere Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı limon/ 1 çay kaşığı elma sirkesi (et yumuşasın diye)
  • 1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber salçası karışık olabilir)
  • 1, 5 çay bardağı sıcak su (gerekirse artırılabilir azar azar etin üzerini geçmeyecek kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Lokum Üzere Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş ve kalın tabanlı bir tava yeterlice ısıtılır eti tavaya alınır, hiçbir şey eklenmez. Yüksek ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çevirilir. (bu etapta tuz konulmaz, et sertleşir). Yaklaşık 7 dakika.
  2. Et suyunu çekince 1, 5 çay bardağı sıcak su eklenir, kapağı kapatılır.
  3. Kısık ateşte, yavaş yavaş pişirilir. (daha sonra çektikçe azar azar sıcak su ekle).
  4. Et mühürlendikten ve suyunu biraz çektikten sonra, kısık ateşte pişmeye başlamadan evvel limon suyu/sirke ekle (dikkat fazla koyarsan ekşilik verir bu yüzden ölçülü kullanilir) et suyunu çekmiş lakin çatalla batirildiginda hala kederse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edilir. Yaklaşık 50 dakikada pişiyor.
  5. Ayrı bir tavada zeytinyağında soğanı pembeleştirilir.
  6. Sarımsak, biberler eklenir, birkaç dakika kavrulur.
  7. Ardından salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  8. Yumuşayan etler sebzelerin üzerine alınır.
  9. Rendelenmiş domates eklenir. Güzelce karıştırılır.
  10. 5 dakika kadar orta ateşte pişirilir.
  11. Tuz, karabiber ve baharatları eklenir.
  12. En son tereyağını ekleyip karıştırilir.
  13. Kapağı kapalı 5 dakika dinlendirilir afiyet olsun 🩷.

Lokum Üzere Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Dondurma
Ton Balıklı Diyet Salata
Grisini
Yoğurt Çorbası
Portakallı Kek
Gözleme
Hdabla | © 2025 |