Lokum Gibi Et Kavurma (Püf Noktalarıyla)
Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana et
- 200 gr iç yağ
- Tuz
Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Püf noktaları öncelikle etimizi yıkamıyoruz dinlenmiş bir et olmalı kendi iç yağında pişirmeliyiz asla öbür yağ eklemiyoruz kısık ateşte su eklemeden kendi suyuyla pişiriyoruz, tuzumuzu en son etimiz pişince ekliyoruz.
- Tenceremize iç yağımızı koyalım yağ eriyinceye kadar orta ara karıştıralım, sonra posasını alalım doğranmış etimizi ekleyelim ağzını kapatıp, ortada karıştırarak suyu çekinceye kadar pişirelim.
- Suyu çekince pişmeye yakın tuzumuzu ekleyelim sonra ocağı kapatalım. İsterseniz kavurma soğuyunca kaplara koyup, buzluğa koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokum Üzere Et Kavurma (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















