Lokum Gibi Et Kavurma
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kuşbaşı dana sote
- Kaynar su (1,5-2 su bardağı ya da 7/8 kepçe)
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buzdolabından çıkardığınız eti kesinlikle 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuk et tavaya girince sertleşir.
- Yayvan ve kalın tabanlı bir tava yahut döküm tava kullanın. Tavayı boş halde düzgünce ısıtın.
- Çok az sıvı yağ ekleyin (zeytinyağı yahut tereyağı karışımı da hoş olur). Yağ ısınınca eti ekleyin.
- Etleri karıştırmadan mühürleyin:Etleri tavaya yayarak bırakın, karıştırmadan evvel renk değişene ve altı mühürlenene kadar bekleyin.
- Bu etapta et sulanmaz, dışı hafif kahverengi kabuk meblağ.
- Mühürlenen etlerin üzerine azar azar sıcak su ekleyin. Her suyu çektiğinde bir kepçe daha sıcak su verin. Bu biçimde yavaş yavaş pişirin.
- Sabırlı olursanız et çok daha yumuşak ve sulu olur.
- Tuzu başta eklerseniz et sertleşir. O yüzden pişmeye yakın tuzunu, isteğe nazaran karabiber, kekik üzere baharatlarını ekleyin.
- Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirin.
- Et kendi suyunu içine çeker, lokum üzere olur.
- Servis esnasında pirinç pilavı üzerine yerleştirebilirsiniz.
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









