Lokum Et Kavurma

Lokum Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı et
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı köri (et piştikten sonra katılacak)
Lokum Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti düdüklüye koyalım ve kısık ateşte kavuralım.
- Etler sulanınca 5 dk daha kavuralım.
- Etler suyunu çekmeden, tuzunu, karabiber yağ ve kekiği katalım.
- Üzerine suyunu da ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatalım.
- Düdüklüden ses gelmeye başlayınca 10 dk bu form pişirelim (herkesin düdüklü pişirme müddeti farklı olabilir dikkatli pişirelim ).
- Pişiren etlerin üzerine köri ekleyelim ve karıştırıp servis yapalım. Afiyet olsun 😋
Lokum Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


