Lokmalık Susamlı Kurabiye

Lokmalık Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket 250 gram margarin ( oda sıcaklığında yumuşak )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı ( akını dışında kullanacağız )
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Lokmalık Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler sırası ile karıştırılır.
  2. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Daha sonra minik minik toplar yapıp evvel yumurta akına sonrada kavurulmuş susama bulanır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Lokmalık Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Nevzine Tatlısı
Hurmalı Fit Çikolata
Vişneli Çikolatalı Cupcake (Glutensiz!)
Kaşıklamalık Mozaik Muhallebi
Çok Beğenilen Haşhaşlı Limonlu Pamuk Kek (Videolu )
Portakallı Yumuşacık Kek
Hdabla | © 2025 |