Lokmalık Poğaça

Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 5,5 – 6 su bardağı ortası un
- 1 paket yaş maya
- 1,5 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un
İçine;
- Kaşar ve beyaz peynir
Üzerine ;
- 3 adet yumurta sarısı
Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur kabına yaş mayayı ovalayın üzerine sıvı gereçleri ek edip karıştırın şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
- Üzerine unu ek edin tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan küçük küçük modüller koparıp yuvarlayın elinize çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
- İçine isterseniz kaşar peyniri isterseniz beyaz peynir koyup kapatın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye aralıksız olacak halde dizin yarım saat kadar tepside bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika alt üst kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun 😋.
Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











