Lokma (Osmanlı Mutfağı)

Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Şerbet için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon dilimi ve 2-3 damla limon suyu

Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için; şeker ve su uygun bir tencerede eriyene kadar karıştırılır, açık ateşte ocağa alınır. Kaynadıktan sonra çeyrek limon ve suyu ek edilir. 5 dk daha kaynatılıp soğuması için bırakılır.
  2. Hamur için; kuru gereçler karıştırılır. Yavaş yavaş su eklenerek sıvı bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılıp 40 dk mayalanması için bırakılır.
  3. Süre sonunda hamura tatlı kaşığı yardımı ile haller verilir.
  4. Hafif orta ateşte kızartılır.
  5. Kızartılan hamurlar çabucak daha evvel hazırlanıp soğutulan şerbet içine atılır.
  6. 2-3 dk şerbet içinde bekletilip, servis tabağına alınır.

Not:Şerbet kesinlikle soğuk olmalı.

Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Salatası
Ayva Tatlısı
Acılı Çiğköfte
Kıtır Ekmekli Domates Çorbası
Konsantre Çilek
Şakşuka
Hdabla | © 2025 |