Lokma Kadayıf
Lokma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- Hazır kadayıf
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut sana yağ
Üzeri için;
- Ceviz
Lokma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lokmaları uygun borcama koyup üzerine erittiğimiz yağımızı tek tek kaşık yardımıyla döküyoruz.
- Daha sonra 5/6 dakika fırında ısıtıyoruz.
- Isıttıktan sonra kadayıfı kenara alıp sütümüzü ve şekerımızı kaynatıyoruz.
- Ocaktan alıp birinci sıcaklığı gidince kenarda bekleyen kadayıfın üzerine döküyoruz.
- Ben üzerine ceviz koydum siz isteğe nazaran kaymak dondurma yahut fıstık koyabilirsiniz afiyet olsun 😊.
Lokma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









