Lokma Kadayıf

Lokma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazır kadayıf
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yahut sana yağ

Üzeri için;

  • Ceviz

Lokma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lokmaları uygun borcama koyup üzerine erittiğimiz yağımızı tek tek kaşık yardımıyla döküyoruz.
  2. Daha sonra 5/6 dakika fırında ısıtıyoruz.
  3. Isıttıktan sonra kadayıfı kenara alıp sütümüzü ve şekerımızı kaynatıyoruz.
  4. Ocaktan alıp birinci sıcaklığı gidince kenarda bekleyen kadayıfın üzerine döküyoruz.
  5. Ben üzerine ceviz koydum siz isteğe nazaran kaymak dondurma yahut fıstık koyabilirsiniz afiyet olsun 😊.

Lokma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Bacınalı Enfes Etli Bamya
Güllaç
Etli Kabak Yemeği
Glutensiz Çilek Soslu Tart Kek
Fırın Sütlaç
Çeşm-i Nigar Çorbası
Hdabla | © 2025 |