Lokma

Lokma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 çay bardağı un
  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya

Şerbeti için;

  • 500 gram şeker
  • 500 gram su

Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şekerle suyu ocağa alalım kaynatalım kaynayan şerbete bir iki damla limon damlatıp ocaktan alalım.
  2. Hamur için uygun kaba alalım akışkan bir hamur olacak hamur 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamuru sıkma torbasına alalım yada tatlı kaşığı yardımı ile olabilir hangisi kolaylığınıza gelirse.
  4. Kızgın yağda sıkma torbasından hamuru sıkalım ,rengi kahverengiye dönene denk kızartalım ve soğuk şerbetle buluşturalım .
  5. Hamurun yeterlice şerbetine bulanınca çıkarıp süzelim çıtır çıtır bir lokma afiyet olsun.

Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates
Kakaolu Cevizli Ve Antep Fıstıklı Islak Kek
Haşhaşlı Revani
Pratik Pişmeyen Cheesecake
Tahinli Kurabiye
Sakarya Islama Köfte (Videolu)
Hdabla | © 2025 |