Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası

Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (çorbaya altın rengini verir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

Servis için;

  • 1 adet limon
  • Kroton ( isteğe bağlı)

Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru soğanı, sarımsağı, havucu ve patatesi küçük yemeklik doğrayalım. Baharatlarını ve tereyağını hazır edelim. Kırmızı mercimeği güzelce yıkayalım.
  2. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyalım. Doğranmış soğanları ekleyelim. Pembeleşene (5 dakika) kadar kavuralım. Sonra havuç ve patatesi, gerisinden sarımsağı ekleyip 5 dakika kavuralım. Yıkanmış kırmızı mercimeği ve baharatlarını ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım. Altının tutmaması için karıştıralım.
  3. Üzerine 5 su bardağı su ekleyelim. 1-2 defa karıştırıp kapağını kapatalım ve orta ateşte mercimekler parçalanana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) kaynatalım.
  4. Kaynama işi birince blender ile mercimeği ve öteki materyalleri parçalayalım (yaklaşık 5-6 dakika)
  5. Parçalama işi bitince yüzeyde oluşan köpükleri alalım, zira gaz yapar.
  6. Bu ortada farklı bir tavada tereyağını eritelim ve içine 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biberi katalım. Eriyen tereyağını çorbaya karıştıralım.
  7. Servis; hazır olan çorbayı kaselere koyalım ve yanında limon ile servis edelim. Afiyet olsun.

Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Makarna
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Kuru Üzümlü Muffin Kek
Anneannemin Tarifiyle Su Böreği
Elmalı Kurabiye
Trakya Kapama (Tavuklu)
Hdabla | © 2025 |