Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası
Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (çorbaya altın rengini verir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pul biber
- 5 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Servis için;
- 1 adet limon
- Kroton ( isteğe bağlı)
Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuru soğanı, sarımsağı, havucu ve patatesi küçük yemeklik doğrayalım. Baharatlarını ve tereyağını hazır edelim. Kırmızı mercimeği güzelce yıkayalım.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyalım. Doğranmış soğanları ekleyelim. Pembeleşene (5 dakika) kadar kavuralım. Sonra havuç ve patatesi, gerisinden sarımsağı ekleyip 5 dakika kavuralım. Yıkanmış kırmızı mercimeği ve baharatlarını ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım. Altının tutmaması için karıştıralım.
- Üzerine 5 su bardağı su ekleyelim. 1-2 defa karıştırıp kapağını kapatalım ve orta ateşte mercimekler parçalanana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) kaynatalım.
- Kaynama işi birince blender ile mercimeği ve öteki materyalleri parçalayalım (yaklaşık 5-6 dakika)
- Parçalama işi bitince yüzeyde oluşan köpükleri alalım, zira gaz yapar.
- Bu ortada farklı bir tavada tereyağını eritelim ve içine 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biberi katalım. Eriyen tereyağını çorbaya karıştıralım.
- Servis; hazır olan çorbayı kaselere koyalım ve yanında limon ile servis edelim. Afiyet olsun.
Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















