Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Lokanta Yordamı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 1.5 litre su
- 1 orta uzunluk soğan (ikiye bölünmüş)
- 3–4 diş sarımsak
- 4–5 adet tane karabiber
- 2 adet orta uzunluk havuç (yuvarlak doğranmış)
- 4 adet orta uzunluk patates (iri küpler halinde doğranmış)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
- ½ çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- İsteğe bağlı az pul biber
Lokanta Yordamı Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bagetleri tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile her yüzünü 2’şer dakika kızartarak mühürleyin.
- Uygun bir tencereye 1. 5 litre sıcak su ekleyin.
- İçine ikiye bölünmüş soğanı, 3–4 diş sarımsağı ve 4–5 tane karabiberi koyun.
- Kaynamaya başlayınca mühürlenmiş bahetleri ek edin. Orta ateşte 30 dk haşlayın.
- Süre sonunda soğan, sarımsak ve tane karabiberi tencereden çıkarın. Tavuklar suda kalsın.
- Kullanmış olduğumuz tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin.
- İnce doğranmış 1 küçük soğanı 5 dk kavurun.
- 1 yemek kaşığı un ekleyip 2 dk daha kavurun.
- Ardından tuz ve karabiberi serpin. Az ölçüde pulbiber isteğe bağlı.
- Yuvarlak doğranmış havuçları ekleyip 2–3 dk soteleyin. Akabinde iri doğranmış patatesleri ekleyin, 2 dk daha kavurun.
- Tencereden 1 kepçe tavuk suyunu tavaya alıp karıştırın (topaklanmayı önlemek için).
- Tavadaki tüm karışımı tenceredeki tavuklarla birleştirin. Gerekirse üzerine az sıcak su ek edin; su materyalleri örtsün.
- Kısık ateşte, kapağı yarım kapalı biçimde 30 dk pişirin. Sebzeler yumuşayıp tavuk kemikten kolay ayrıldığında hazırdır.
- İsteğe nazaran ince kıyılmış maydanoz serpin. Yanında limon dilimi ile sıcak servis edin.
Lokanta Metodu Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







