Lokanta Usulü Tavuk Haşlama

Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 1 adet soğan
- Küçük bir kase arpacık soğan
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre su
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 4 yemek kaşığı su
Lokanta Yolu Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetlerin kemikli ayak kısmını kesiyoruz ve derisini ayırıyoruz. Güzelce yıkıyoruz.
- Sıvıyağ eklediğimiz tencereye bagetleri alıyoruz ve 2 dk kadar önlü gerili mühürlüyoruz.
- Mühürlediğimiz tavukları tencereden alıyoruz ve içerisine yemeklik doğradığımız soğanları ek edip 1-2 dk soteliyoruz.
- Sadece kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve çubuk halinde doğradığımız havuçları da içerisine ekleyip çok az soteliyoruz.
- Mühürlediğimiz tavukları içerisine ekleyip üzerine su eği yapıyoruz ve ortalama 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında küp halinde doğradığımız patatesleri, tuz ve karabiberi içerisine ek ediyoruz.
- Terbiyesi için gerekli materyalleri güzelce çırpıyoruz ve yemeğin suyundan üzerine ek edip pürüzsüz olacak halde karıştırıyoruz. Sebzelerin piştiğinden emin olduktan sonra terbiyeyi yavaşça yemeğe ek ediyoruz.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra yemeğin altını kapatıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Servis tabağına aldıktan sonra dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






