Lokanta Usulü Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği

Lokanta Adabı Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 2 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet çarliston biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Lokanta Yöntemi Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanlı alacalı soyup biraz büyük olacak formda küp küp doğruyoruz ve tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  2. Patatesleri de tıpkı büyüklükte küp küp doğruyoruz.
  3. Ardında tavaya sıvı yağ ekleyip evvel patatesleri sonra patlıcanları kızartıyoruz ve borcama alıyoruz.
  4. Soğan, sarımsak ve biberleri minik minik doğruyoruz ve sıvı yağ ile hafif dirildiğini kaybedene kadar soteleyoruz.
  5. Tavuk göğüslerini hafif iri olacak formda doğrayıp sotelenen karşımın içine koyuyoruz suyunu salana kadar pişiriyoruz.
  6. Tavanın içerisine tereyağı, salçaları ve baharatları koyup tavuklar düzgünce pişene kadar bekliyoruz.
  7. Tavuklarda pişince tavanın içindeki karışımı borcama döküp karıştırıyoruz.
  8. Ardından sıcak suya salçayı koyup eritiyoruz ve borcama ekliyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine yağlı kağıdı ıslatıp serdiğimiz yemeği 30 dk pişiriyoruz akabinde yağlı kağıdı alıp 10 dk üzeri açık pişiriyoruz. Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Lokanta Yordamı Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Cevizli Fındıklı Kek
5 Dakikada Acuka (Kahvaltılık Sos)
Lor Peynirli Fit Atıştırmalık
Dehudiyet Yemeği
Tarçınlı Türk Kahvesi
Çiğ Börek
Hdabla | © 2025 |