Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır)
Lokanta Yolu Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük mor lahana
- 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 2,5 su bardağı ılık içme suyu
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu ( yoksa 1 adet limonun suyu)
Lokanta Yöntemi Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yıkayıp, evvel ortadan ikiye, daha sonra 4 eşit modüle bölün. İnce ince dilim dilim kesin.
- Karıştıracağınız geniş ve derin bir kaba alın.
- Üzerine kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve suyunu ekleyip elinizle ovarak karıştırın.
- Üzerine bir kapak kapatıp bu formda 1 saate yakın bekletin.
- Daha sonra kavanozlara sıkıca bastırın.
- Üzerlerine çıkan suyu paylaştırın.
- Suyu az geldiyse üzerine çıkacak kadar içme suyu ek edebilirsiniz.
- Kavanozların kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. 2 gün sonra yemeye hazır. Afiyet olsun 🤤.
Lokanta Yolu Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










