Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu

Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk mor lahana
  • 1 baş sarımsak
  • Sirke
  • Kaya tuzu
  • Limon tuzu (1 yemek kaşığı)
  • Maydanoz
  • Su

Kavanoz başına koyduğum;

  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • Kavanoz dolana kadar su

Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkadığımız makus yapraklarını temizlediğimiz mor lahanayı salata tahtasına alalım.
  2. Ortadan ikiye bölelim ve ikiye bölünmüş lahanayı tekrar 3 er modüle ayıralım. İnce ince kıyıp bir kaba alalım.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyelim ve 8 dakika elimizle ovalım. Ovma süreci bittikten sonra 20 dakika kadar bekletelim ve tekrar karıştıralım.
  4. 1 kg lık kavanozlara mor lahanayı dolduralım üzerine sarımsak ve maydanoz ekleyelim. Daha sonra kaya yüzünü ve sirkeyi ekleyip üzerine su dolduralım.
  5. Mor lahanamız bitene kadar birebir sürece devam edelim ve turşularımız hazır. Deneyen herkese afiyetle inşallah 😇😇.

Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bülbül Yuvası
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia
Kırmızı Meyvelerle Browni
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Kıyır Kurabiye
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |