Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su (veya tavuk/et suyu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz biber yahut pul biber
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri düzgünce yıkayın ve süzün.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Havuç kullanıyorsanız küçük küçük doğrayın.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
- Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Yıkanmış mercimekleri ve havucu tencereye ekleyin.
- Üzerine suyu (veya tavuk/et suyunu) ekleyerek karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin.
- Çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler yeterlice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorbayı ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Gerekirse biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip toz biber yahut pul biber ekleyin. Yavaşça kızdırdıktan sonra ocaktan alın.
- Çorbanın üzerine sosu gezdirerek sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleriyle sunabilirsiniz.Afiyet olsun!.
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
