Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su (veya tavuk/et suyu)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber yahut pul biber

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri düzgünce yıkayın ve süzün.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Havuç kullanıyorsanız küçük küçük doğrayın.
  4. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
  5. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  6. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  7. Yıkanmış mercimekleri ve havucu tencereye ekleyin.
  8. Üzerine suyu (veya tavuk/et suyunu) ekleyerek karıştırın.
  9. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyin.
  10. Çorbayı orta ateşte kaynamaya bırakın.
  11. Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler yeterlice yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  12. Çorbayı ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Gerekirse biraz sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  13. Küçük bir tavada tereyağını eritip toz biber yahut pul biber ekleyin. Yavaşça kızdırdıktan sonra ocaktan alın.
  14. Çorbanın üzerine sosu gezdirerek sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleriyle sunabilirsiniz.Afiyet olsun!.

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhanalı Omlet
Brokoli Çorbası
Cevizli Cennet Çamuru
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı
Tuzlu Bisküvi
Kavala Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet