Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 1 adet büyük soğan (julyen kesilmiş)
- 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 1 orta uzunluk patates (ince kesilmiş)
- 6-8 su bardağı tavuk suyu (tercihen suda olabilir)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları yağda kavurup, havuçları dahil ediyoruz, kısa müddet ikiliyi kavuruyoruz.
- Bol su ile yıkadığımız mercimekleri dahil ediyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. (suyu berrak olana kadar).
- Tavuk suyunu yada tercihen suyu (arıtma) dahil ediyoruz.
- Su kaynamaya başlayınca patatesleri atıyoruz. Tuzuda dahil edebiliriz.
- Mercimek patlayınca blender dan geçiriyoruz, pürüzsüz olana kadar.
- Ayrı bir kapta tereyağı ve unu kavuruyoruz, çorba ile terbiye edip tencerenin içine dahil ediyoruz.
- Tabağa koyduğumuz enfes çorbayı limon ve karabiber ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗.
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















