Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 1 adet büyük soğan (julyen kesilmiş)
  • 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 1 orta uzunluk patates (ince kesilmiş)
  • 6-8 su bardağı tavuk suyu (tercihen suda olabilir)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yağda kavurup, havuçları dahil ediyoruz, kısa müddet ikiliyi kavuruyoruz.
  2. Bol su ile yıkadığımız mercimekleri dahil ediyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. (suyu berrak olana kadar).
  3. Tavuk suyunu yada tercihen suyu (arıtma) dahil ediyoruz.
  4. Su kaynamaya başlayınca patatesleri atıyoruz. Tuzuda dahil edebiliriz.
  5. Mercimek patlayınca blender dan geçiriyoruz, pürüzsüz olana kadar.
  6. Ayrı bir kapta tereyağı ve unu kavuruyoruz, çorba ile terbiye edip tencerenin içine dahil ediyoruz.
  7. Tabağa koyduğumuz enfes çorbayı limon ve karabiber ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗.

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası (Harika) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Tarifi (Videolu)
Resimli 3 Katlı Mousse Pasta (Videolu)
4 Malzemeli Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik)
Bin Derde Deva Reyhan Şerbeti
Sebze İlaveli Tarhana Çorbası (7+ Bebek Çorbası)
Hdabla | © 2025 |