Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği 2-3 saat evvelce ılık suda ıslayalım.
- Süre sonunda şişen mercimeği yeterlice siyah noktaları kalmayacak biçimde yıkayıp süzelim.
- Diğer tarafta tencereye zeytinyağı ve sarımsağı alalım 1- 2dk çevirelim.
- Ardından unu ek edelim bir iki sefer karıştıralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği tencereye alalım .
- Üzerine bir bardak kemik suyu yada tavuk suyu ekleyelim 5 su bardağı kadar kaynar suyuda ek edelim orta ateşte pişmeye bırakalım yaklaşık 25-30 dk.
- Sonra tuz ve baharatları ekleyelim su gerekiyorsa ilave edelim ve blenderdan geçirelim.
- İpeksi kıvamlı mercimek çorbamız hazır.
- Üzerine tereyağında kızdığımız kırmızı toz biberi ekleyelim.
- Limon eşliğinde.Sıcak servis yapalım afiyet olsun 🙋♀️🌸.
Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





