Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği 2-3 saat evvelce ılık suda ıslayalım.
  2. Süre sonunda şişen mercimeği yeterlice siyah noktaları kalmayacak biçimde yıkayıp süzelim.
  3. Diğer tarafta tencereye zeytinyağı ve sarımsağı alalım 1- 2dk çevirelim.
  4. Ardından unu ek edelim bir iki sefer karıştıralım.
  5. Yıkayıp süzdüğümüz mercimeği tencereye alalım .
  6. Üzerine bir bardak kemik suyu yada tavuk suyu ekleyelim 5 su bardağı kadar kaynar suyuda ek edelim orta ateşte pişmeye bırakalım yaklaşık 25-30 dk.
  7. Sonra tuz ve baharatları ekleyelim su gerekiyorsa ilave edelim ve blenderdan geçirelim.
  8. İpeksi kıvamlı mercimek çorbamız hazır.
  9. Üzerine tereyağında kızdığımız kırmızı toz biberi ekleyelim.
  10. Limon eşliğinde.Sıcak servis yapalım afiyet olsun 🙋‍♀️🌸.

Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Islak Kek
Patatesli Şerit Poğaça
Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Çikolatalı Kurabiye
Muhallebili Fıstıklı Kadayıf Tatlısı (Videolu)
Kakaolu Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet