Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Lokanta Tarzı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 5 su bardağı kaynar su (kıvama göre)
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları doğrayıp tencereye sıvı yağı alıp soğan kavrulur.
- Üzerine un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Bakliyat eklenir. 2 cins çevrilir.
- Kaynar su ve tuz konularak düdüklü tencerede 15 dk pişirilir.
- Süre sonunda şayet taneli ise blender ile birkaç defa çalıştırılarak ezilir.
- Sosu da başka bi kapta tereyağ eritilir kızınca içine baharat eklenir. Ve çorbaya eklenir.
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







