Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı osmancık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un (çok dolu olmayacak)
- 1 çay karabiber toz tatlı biber
- 8 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
Üzerine dileğe nazaran;
- Kuru nane
Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük yemeklik doğrayıp tencereye koyalım, yağları ekleyip bir dk kısık ateşte kavuralım, sonra unu ekleyelim kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım, salçayı ek edip karıştıralım.
- Yıkadığımız pirinci bulgur mercimeği katıp bir iki dk daha kavuralım. Suyunu döküp karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Tuz, baharat serpelim bir defa karıştıralım, çok kısık ateşte bir saat pişirelim. Orta ara denetim edelim.
- Servis tabağına alınca dileğe üzerine kuru nane serpip, limon suyu sıkarak tüketebiliriz.
Not:arzuya nazaran et suyu yahut tavuk suyu da koyabilirsiniz. Tuzunu ,baharatı damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.
Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




