Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata

Lokanta Yordamı Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana ciğeri (zarı alınmış)
- 50 gram iç yağı
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Salata için ;
- 3-4 ceri domates
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam nane
- 1 adet soğan
- 3-4 salatalık turşu
- 3-4 adet balık biberi turşusu
- 2-3 adet acı kuru biber
- Sumak
- Limon
Lokanta Yolu Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerleri iç yağı ile ocağı orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Suyunu bıraktıktan sonra tuz atıp suyunun çekene kadar pişirelim.
- Suyu çekmiş ciğeri tereyağ ve sıvı yağı ek edip karıştırıp içine pul biber, çok az kekik ve karabiber ekleyip 3-5 dakika daha pişiriyoruz.
- Nane ve maydanoz ayıklayıp yıkayıp servis tabağına isteninen dileğe nazaran düzenleyerek ceri domates dilim yapıyoruz .
- Kornişon ,salata ,turşu ve balık biberi tuşusunuda servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Kuru soğan isteğe nazaran olağan bir kalınlıkta doğrayıp üzerine sumak ekleyip karıştırıp ciğerlerle birlikte isteğe nazaran acı kuru biberleri servis edebilirsiniz 🍀😋 afiyet olsun.
Lokanta Yöntemi Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













