Lokanta Usulü Acılı Ezme

Lokanta Metodu Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler

  • 2/3 adet büyük uzunluk domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam taze nane
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber (tatlı)
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı isot

Lokanta Tarzı Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerimizi 4 eşit kesime bölün.
  2. Mutfak robotu ile çekelim ben ve suyunu süzmek için süzgeçten geçirelim.
  3. Soğanımızı bir kaç modüle bölelim 1 diş sarımsak, maydanoz, birkaç kısım nane ,kapya ve yeşil biberlerin çekirdeğini çıkartıp mutfak robotundan yerleştirelim ve çekelim çekilen gereçleri domatesimizin üzerine dökelim suyunu süzlemesini sağlayalım.
  4. Suyu süzülen gereçlerimizi karıştıma kabına dökelim, zeytinyağı,nar ekşisi ve baharatlarımızı ekleyelim.
  5. En son servis edeceğimiz vakit tuzunu ek ederek tadım yapalım. Afiyetler olsun 🥗🌿.

Lokanta Yöntemi Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)
Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Çikolatalı Katmer Tarifi
Kestaneli Pilav
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet