Lokanta Usulü Acılı Ezme

Lokanta Metodu Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 2/3 adet büyük uzunluk domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam taze nane
- 1 adet taze soğan
- 1 tutam demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz biber (tatlı)
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı isot
Lokanta Tarzı Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerimizi 4 eşit kesime bölün.
- Mutfak robotu ile çekelim ben ve suyunu süzmek için süzgeçten geçirelim.
- Soğanımızı bir kaç modüle bölelim 1 diş sarımsak, maydanoz, birkaç kısım nane ,kapya ve yeşil biberlerin çekirdeğini çıkartıp mutfak robotundan yerleştirelim ve çekelim çekilen gereçleri domatesimizin üzerine dökelim suyunu süzlemesini sağlayalım.
- Suyu süzülen gereçlerimizi karıştıma kabına dökelim, zeytinyağı,nar ekşisi ve baharatlarımızı ekleyelim.
- En son servis edeceğimiz vakit tuzunu ek ederek tadım yapalım. Afiyetler olsun 🥗🌿.
Lokanta Yöntemi Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













