Lokanta Çorbası Tadında Mercimek

Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 su bardağı mercimek (ilave edilebilir)
- Tavuk suyu yahut 1 adet tavuk bulyon
Sosu için:
- Margarin yahut tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimekleri bir kaba alalım ve hoş bir halde yıkayalım.
- Yıkadığımız mercimekleri bir müddet kabın içerisinde su ile bırakalım.
- Mercimekler su içerisinde dururken soğanımızı soyalım ve minik bir biçimde keselim.
- Çorbamızı yapacağımız tencereye yağımızı koyalım ve yağın üzerine evvel soğanı ekleyelim sotelenene kadar kavuralım ve sırayla patatesimizi ve suyunu süzdüğümüz mercimeği ekleyelim ve kavuralım.
- Kavrulduğuna emin olduğumuzda üzerine suyunu ek ederek pişmeye bırakalım.
- İçerisine tavuk suyu yahut tavuk bulyon ekleyebilirsiniz (tercihe bağlı) çorbamızın ben hem pişerken hem piştikten sonra baharatın ekledim siz çok baharatlı olacağını düşünüyorsanız pişirdikten sonra yağ ile kavurarak eklemeyi yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



