Lokanta Çorbası Tadında Mercimek

Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı mercimek (ilave edilebilir)
  • Tavuk suyu yahut 1 adet tavuk bulyon

Sosu için:

  • Margarin yahut tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekleri bir kaba alalım ve hoş bir halde yıkayalım.
  2. Yıkadığımız mercimekleri bir müddet kabın içerisinde su ile bırakalım.
  3. Mercimekler su içerisinde dururken soğanımızı soyalım ve minik bir biçimde keselim.
  4. Çorbamızı yapacağımız tencereye yağımızı koyalım ve yağın üzerine evvel soğanı ekleyelim sotelenene kadar kavuralım ve sırayla patatesimizi ve suyunu süzdüğümüz mercimeği ekleyelim ve kavuralım.
  5. Kavrulduğuna emin olduğumuzda üzerine suyunu ek ederek pişmeye bırakalım.
  6. İçerisine tavuk suyu yahut tavuk bulyon ekleyebilirsiniz (tercihe bağlı) çorbamızın ben hem pişerken hem piştikten sonra baharatın ekledim siz çok baharatlı olacağını düşünüyorsanız pişirdikten sonra yağ ile kavurarak eklemeyi yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Lokanta Çorbası Tadında Mercimek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Bazlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak- Havuç Yoğurtlu Meze
Herse (Keşkek)
Tahinli Cookie
Ispanaklı Börek Tadında Akıtma
Hurma Topu
Adıyaman Besni Tavası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.