Lohusa (Hasta) Çorbası

Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk
- 1 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 5-6 bardak su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un
Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı haşlıyoruz. (ben tavuk göğüsü kullandım. )
- Başka bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Rendelediğimiz havucu ve sarımsağı da ek ediyoruz.
- Pişen tavukları parçaladıktan sonra ben mikserden geçiriyorum ve didiklenmiş oluyor.
- Tavuğun suyunu da ek ediyorum.
- Bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını topaklanma olmaması için blenderdan geçiriyorum.
- Çorbanın suyundan biraz ek edip tekrar blenderdan geçiriyorum.
- Çorbaya ek ediyorum bir yandanda karıştırıyorum.
- Dereotunu isterseniz tencerenin altını kapattıktan sonra tencereye ek edebilirsiniz. Ben tabağa koymayı tercih ettim.Afiyet olsun 😋.
Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

