Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı elma suyu konsantresi yahut tıpkı ölçüde toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Limon rendesi
- Yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve elma suyu konsantresi düzgünce çırpılır (bu basamakta toz şeker ile çırpıldığında oluşan kremsi rengi ve cıvık hamur manzarasını beklemeyin).
- Süt ve ayçiçek yağı eklenir ve karıştırılır.
- Yeterince un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Bir limon kabuğu rendelenir, isteğe bağlı suyu da sıkılıp eklenebilir (ekşi tat vermez lakin güzel bir aroma katar ve biraz daha un eklemek gerekebilir).
- Yaban mersinleri una bulanarak karışıma eklenir.
- Karışım, ister tek kullanımlık muffin kağıtlarının yerleştirildiği muffin kalıbına ister de yağlı fırın kağıdını 12 eş kesime bölüp her bir modül kağıdı su bardağının aksine koyup avuçladıktan sonra muffin kalıbına eşit biçimde paylaştırılır.
- Üzerine crumble eklemek isterseniz bir modül tereyağ ve biraz unu parmaklarınızla birleştirerek döküntülü bir kurabiye hamuru elde etmiş olursunuz bunu da her bir muffinin üstüne biraz biraz dökebilirsiniz.
- Son olarak 180 derecede evvelce ısıtılmış fırının fansız ayarında fırınınızın pişirme müddetine bağlı olarak 20-25. Dakikadan itibaren denetim ederek pişirebilirsiniz. Bu etapta piştiğinden emin olmadan muhakkak fırının kapağını açmayın, yoksa kekiniz çöker.
- Fırından çıkan muffinleri oda ısısına geldikten sonra kalıptan da tek tek çıkarın ki nemlenmesinler.
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













