Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı )

Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı İçin Malzemeler

Limon sosu için:

  • 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta

Kreması için:

  • 250 gram labne peyniri yahut mascarpone
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı evvelden hazırladığınız limon sosundan

Alt taban için:

  • 10 adet kedi lisanı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı su

Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye şeker limon suyu, yumurta, zerdeçal ve nişastayı alarak düzgünce çırpın, orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya yakın kıvam almaya başlayacaktır.
  3. Göz göz olunca içine tereyağını ekleyin ocaktan alın.
  4. Yağ eriyene kadar karıştırın.
  5. Sos oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan limon sosundan 4 yemek kaşığını ayırın.
  7. Labne peyniri, sıvı krema ve şekeri bir kapta çırpın.
  8. Üzerine 4 yemek kaşığı limon sosunu ekleyin ve tekrar çırpın.
  9. Homojen ve akışkan bir krema elde edin.
  10. Limon suyu ve suyu karıştırın.
  11. Bisküvileri bıçakla üçe bölün.
  12. Kedi lisanı bisküvileri bu karışıma batırarak yavaşça yumuşatın.
  13. Kaselere evvel ıslatılmış kedi lisanlarını dizin.
  14. Üzerine hazırladığınız limonlu kremayı dökün üzerlerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  15. En üstüne limon sosu dökün ve düzleştirin.
  16. Tatlınızı buzdolabında en az 4 saat, mümkünse bir gece dinlendirin.
  17. Servis önerisi dilerseniz benim yaptığım üzere ince limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  18. Süslemek için tercih büsbütün size kalmış. Afiyet olsun! 🍋🍰.

Limonlu Tiramisu ( Tam Bir Yaz Tatlısı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarsus Gevreği (Orijinal)
Bulut Poğaça
Karaköy Poğaçası
Ev Yapımı Sucuk
Tavuklu Sultan Kebabı
Çileki Mini Cheescake
Hdabla | © 2025 |