Limonlu Soslu Kek
Limonlu Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
(bardak ölçüsü 200ml )
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı un
- 1 adet limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu
Üzeri için;
- 1 adet limon suyu
- 4 tatlı kaşığı pudra şekeri
Limonlu Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek kalıbımızı margarin ile yağlayalım ve buzdolabına koyalım.
- Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpalım.
- Sıvı yağ ekleyelim.
- Kabartma tozu, un,nişasta bir kapta karıştıralım daha sonra kek harcına ekleyelim.
- Limon kabuğu ve suyunu ekleyelim.
- Kalıbımıza dökelim 180 °c pişirelim.
- Limon sos için; pudra şekeri ve limon suyunu çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine gezdirelim.
- Sosu düzgünce çeken keki dilimleyelim.
Afiyet olsun.
Kekimizi kalıpta yaparsak daha hoş pamuk üzere bir kek oluyor.
Limonlu Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






