Limonlu Soslu Kek

Limonlu Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü 200ml )

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için;

  • 1 adet limon suyu
  • 4 tatlı kaşığı pudra şekeri

Limonlu Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek kalıbımızı margarin ile yağlayalım ve buzdolabına koyalım.
  2. Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpalım.
  3. Sıvı yağ ekleyelim.
  4. Kabartma tozu, un,nişasta bir kapta karıştıralım daha sonra kek harcına ekleyelim.
  5. Limon kabuğu ve suyunu ekleyelim.
  6. Kalıbımıza dökelim 180 °c pişirelim.
  7. Limon sos için; pudra şekeri ve limon suyunu çırpalım.
  8. Soğuyan kekin üzerine gezdirelim.
  9. Sosu düzgünce çeken keki dilimleyelim.

Afiyet olsun.

Kekimizi kalıpta yaparsak daha hoş pamuk üzere bir kek oluyor.

Limonlu Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acıbadem Kurabiye
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tarifi
Islak Dokulu Limonlu Kurabiye
Aşırı Kolay Yaş Pasta
Körili Zencefilli Tavuk
Renkli Tırtıl Kurabiye
Hdabla | © 2025 |