Limonlu Revani

Limonlu Revani Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu

Limonlu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ile suyu tencereye koyup kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbeti ağızı açık bir halde 15 dakika kaynatalım.
  3. Kapatmadan 2 dk evvel limon suyunu sıkalım ve karıştırıp ocağı kapatalım.
  4. Hamuru için; yumurta ile şekeri güzelce karıştıralım.
  5. Üzerine süt ,sıvı yağ,irmik ekleyip çırpalım.
  6. Sonra un,kabartma tozu,vanilya,karbonat limon kabuğu rendesi ile limon suyunu da ekleyip tekrardan çırpalım.
  7. Dikdörtgen borcamı yağlayalım, hazırladığımız hamuru tepsiye yayalım ve 180 derece fırına atalım.
  8. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip şerbeti üzerine dökelim.
  9. Şerbetini çeken tatlımızı hindistan cevizi ile süsleyelim ve tatlımız hazır herkese afiyet olsun.

Limonlu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı İçecek
Beşamel Soslu Fırın Patates
Açma
Damla Çikolatalı Kurabiye
Bebek Kahvaltısı Krep
Çiçek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |