Limonlu Muhallebili Limon Aşkı

Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Üzeri için sos gereçleri:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet orta uzunluk limonun suyu
  • 1 orta uzunluk mandalina suyu
  • 1 adet orta uzunluk limon kabuğu rendesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için; sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye alın orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Göz göz kaynamaya başladığında ocaktan almayın, birkaç dakika daha pişirin.
  2. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ve sıvı kremayı ekleyin. Mikserle ya da çırpıcıyla birkaç dakika çırparak pürüzsüz hale getirin.
  3. Hazırladığınız muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, akabinde buzdolabına koyun.
  4. Üzeri için sosu için; küçük bir tencereye suyu, limon suyunu, mandalina suyunu, limon kabuğu rendesini, şekeri ve nişastayı ekleyin. Güzelce karıştırın.
  5. Karışımı ocağa alın ve yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında birkaç dakika daha pişirin ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
  6. Sosu buzdolabında bekleyen muhallebilerin üzerine paylaştırın.
  7. Tatlınızı en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Üzeri için nane yaprağı yahut limon dilimiyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! 🍋🥄

Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Gerçek İnegöl Köftesi
Hızlı Sufle
Tortilla Lavaş İle Harika Kahvaltılık
Sarımsak Soslu Tavuk Bonfile Ve Baby Patates
Patlıcanlı Fasülye Yemeği
Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |