Limonlu Muhallebili Limon Aşkı
Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
Üzeri için sos gereçleri:
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet orta uzunluk limonun suyu
- 1 orta uzunluk mandalina suyu
- 1 adet orta uzunluk limon kabuğu rendesi
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; sütü, şekeri, unu ve nişastayı tencereye alın orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Göz göz kaynamaya başladığında ocaktan almayın, birkaç dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ve sıvı kremayı ekleyin. Mikserle ya da çırpıcıyla birkaç dakika çırparak pürüzsüz hale getirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, akabinde buzdolabına koyun.
- Üzeri için sosu için; küçük bir tencereye suyu, limon suyunu, mandalina suyunu, limon kabuğu rendesini, şekeri ve nişastayı ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Karışımı ocağa alın ve yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında birkaç dakika daha pişirin ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Sosu buzdolabında bekleyen muhallebilerin üzerine paylaştırın.
- Tatlınızı en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Üzeri için nane yaprağı yahut limon dilimiyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! 🍋🥄
Limonlu Muhallebili Limon Aşkı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






