Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 7 kaşık nişasta
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1,5 paket burçak bisküvi

Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye 1 litre süt ,1 yumurtanın sarısı, 7 yemek kaşığı nişasta ,1 su bardağı şeker ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa koyup daima karıştırarak göz göz kaynayana kadar muhallebiyi pişirin.
  3. Kaynayan muhallebiye vanilya ve 1 limonun kabuğunu rendeleyip ekleyin.
  4. Kenara alıp 15 dakika soğutun.
  5. Soğuyan muhallebiye 1 paket krema ekleyin 4-5 dakika mikserle çırpın.
  6. 1,5 paket burçak bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.
  7. Tatlı kaselerine sırasıyla bir kaşık muhallebi bir kaşık bisküvi tozu koyarak bitirin.
  8. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maraş Usulü Kuru Dolma
Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)
Tam Kıvamında Şekerpare
Şiş Ciğer
Puding Yapımı
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |