Limonlu Minik Cheesecake

Limonlu Minik Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ

Peynir karışımı için;

  • 300 gram labne peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) limon kabuğu rendesi

Limonlu sosu için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal (renk vermesi için)

12 adet küçük kek kağıdı

Limonlu Minik Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için; burçak bisküvileri blandırdan geçirelim. Eritilmiş tereyağımızı bisküviye döküp karıştıralım. Kalıplara kaşıkla döküp bardakla bastıralım. En az 30 dakika dolapta bekletelim.
  2. Kreması için; yumurta ve labneyi çırpalım. Öbür gereçleri ekleyip blandırdan geçirelim. Dolaptan çıkardığımız bisküvili tabanların üzerine kremayı dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika (her fırının ısısı farklıdır denetim edelim) pişirelim.
  4. Bu esnada çatlamaması için 1 kase suyu fırın tepsisine yerleştirelim. Piştikten sonra fırında 20 dakika kadar dinlendirelim.
  5. Sosu için; gereçleri tencereye alıp çırpalım. Ocakta kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya çıktıktan sonra ocaktan alıp ılıyan kekimizin üzerine dökelim.
  6. Renginin daha sarı olması için 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal ekledim1 gece dinlendirdikten sonra kalıplarından çıkarıp servis edebilirsiniz. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.

Limonlu Minik Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Brownie
Bazlama
Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında)
Chia Puding (En Lezzetli Hali)
Frangipane Dolgulu İncirli Tart
Hurmalı Diyet Kek (Şekersiz)
Hdabla | © 2025 |