Limonlu Mascarponeli Kek

Limonlu Mascarponeli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 140 gram şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 130 ml ayçiçek yağı
  • 10 gram kabartma tozu
  • 1 vanilya şekeri
  • Limon suyu ve 2 limonun kabuğu rendesi
  • 3 adet yumurta

Üst kreması için :

  • 4 kaşık mascarpone
  • 4 kaşık krema
  • Limon suyu
  • Pudra şekeri

Limonlu Mascarponeli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri birbirine karıştırmanız kâfi.
  2. Önce yumurtaları, şekeri, tereyağını ve yağı birlikte karıştırın, akabinde unu, kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyin ve kabartma tozunu yavaş yavaş bir çırpma teli ile ekleyin.
  3. Kek için bazen 2 yemek kaşığı yunan yoğurdu ekliyorum lakin bu gerekli değil (bu onu daha hoş ve kremalı yapar). Ayrıyeten biraz limon özüyle de lezzetlidir, lakin bu gerekli değildir!
  4. Her şeyi yeterlice karıştırın ve 20-22’lik fırın tepsisine koyun.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir ve soğutulur.
  6. Üst kreması için mascarponeyi az sıvı kremayla çırpın. Çok sulu olmasın!
  7. Pudra şekeri ekleyin tekrar çırpın.
  8. Limon suyunu ağzınızın tadına nazaran ekleyin.
  9. Kekin üstüne sürün ve oda sıcaklığında bekletin. Çok sıvı olmadığı için akma olmaz.

Limonlu Mascarponeli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarı Fasülye Yemeği
Sodalı Limonlu Karpuzlu Frozen Tarifi
Baharatlı Mısır Kaburga
Cupta Dubai Çikolata
Fırında Soslu Tavuk
Nohut Salatası
Hdabla | © 2024 |