Limonlu Kurabiye (Kolay Ve Lezzetli)
Limonlu Kurabiye (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 6 damla limon suyu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 buçuk yada 3 su bardağı un ( en fazla 3 su bardağı un)
- 1 çay kaşığı karbonat
Limonlu Kurabiye (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı yada margarin eritin kızdırmayın yalnızca erisin.
- Bütün gereçleri hamur yoğurma kabına koyup düzgünce yoğurun.
- Üzerini kapatıp 10 dakika dolapta bekletin bu ortada fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın.
- 10 dakika sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırın yassı biçim verin sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece 15 dakika pişirin.Afiyet olsun.
Limonlu Kurabiye (Kolay Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






