Limonlu Kurabiye
Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 3 yemek kaşık pudra şekeri
- 1 su bardak nişasta
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardak un
- 1 limonun rendesi
- Ayni limonun suyu
- Varsa sarı besin boyası
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağımızı tavada eritiyoruz. Herzamanki yaptığım üzere.
- Sonra pudra şekeri, nişasta, vanilya şekeri ve kabartma tozunu döküp elimizle güzelce karıştıralım ki pütür pütür kalmasın.
- Önce limonun kabugunu rendeleyip icerisine katalım sonrasinda aynınlimonun suyunu sıkıp suyunuda ekleyelim. Varsa besin boyasi ekleyebilirsiniz.
- Ardından unu ekleyip yoğuralım ve hamurumuzu toparlayalım.
- Minik top formu verip tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirelim.
- İsteğe nazaran pudra şekeri üzerine serpebilirsiniz.
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










