Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşık pudra şekeri
  • 1 su bardak nişasta
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardak un
  • 1 limonun rendesi
  • Ayni limonun suyu
  • Varsa sarı besin boyası

Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağımızı tavada eritiyoruz. Herzamanki yaptığım üzere.
  2. Sonra pudra şekeri, nişasta, vanilya şekeri ve kabartma tozunu döküp elimizle güzelce karıştıralım ki pütür pütür kalmasın.
  3. Önce limonun kabugunu rendeleyip icerisine katalım sonrasinda aynınlimonun suyunu sıkıp suyunuda ekleyelim. Varsa besin boyasi ekleyebilirsiniz.
  4. Ardından unu ekleyip yoğuralım ve hamurumuzu toparlayalım.
  5. Minik top formu verip tepsimize dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirelim.
  7. İsteğe nazaran pudra şekeri üzerine serpebilirsiniz.

Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Portakallı Kurabiye
Yalancı Çiğ Köfte
Üzümlü Cevizli Kurabiye ( 10 Dakikada Dünyanın En Lezzetli Kurabiyesi )
Ağızda Dağılan Susamlı Toplar
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Hdabla | © 2025 |