Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri üç dakika boyunca çırpıyoruz akabinde sıvı gereçleri ekliyoruz ve daha sonra limon kabuğunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.
  2. Hamuru derin dondurucuya koyuyoruz ve 30 dakika boyunca dinlendiriyoruz.
  3. Dondurucudan aldığımız hamura form vermeye başlıyoruz. Elimizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak evvel şekere daha sonra pudra şekerine bandırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  4. 170 derecede alt üst ayarda 15 dakika pişiriyoruz.

Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Tiramisu
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Tepside Patatesli Yufka Böreği
Muhteşem Soslu Fırında Tavuk
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Mantarlı Fırın Makarna
Hdabla | © 2025 |