Limonlu Kurabiye
Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 tane limon kabuğu rendesi
- 1 tane vanilya
- 2.5 su bardağı un
Üzerinin sosu için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tane limonun suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına limon kabuğu rendesi ve şekeri alıp, elimizle kabuk aromasını çıkarana kadar ovalim.
- Üzerin yumurta vanilya ve tereyağını ekleyip, elimizle birbirine yedirelim unu dikkatli bir halde ekleyip, orta sertlikte bir kurabiye hamuru yoğuralım.
- Hamuru yağlı kağıtla ortasında açalım istediğiniz bir kalıpla form tepsiye dizelim, evvelden ısınmış 175 derece fırında altı hafif kızarıp üzeri kızarmadan 15 dk pişirelim.
- Kaseye iki yemek kaşığı pudra şekerini alıp üzerine limonu yavaş yavaş sıkıp, bir yandan karıştıralım.
- Kıvam alınca soğumuş olan kurabiye üzerine sürüp, ister fındık isterseniz fıstıkla süsleyin ben antep fıstığı tercih ettim. Afiyet olsun 😍💯👌 deneyenler fotoğrafları paylaşırsa çok sevinirim 🙏 🥰
Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












