Limonlu Kek Tarifi ( Ferah Limon Sosuyla)
Limonlu Kek Tanımı ( Ferah Limon Sosuyla) İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet limon suyu ( çeyrek çay bardağı)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için;
- Limon suyu
Limon sos için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 9-10 tatlı kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı ( Ferah Limon Sosuyla) Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içerisine yumurta ve toz şekeri alıp yoğurt kıvamına geleni dek en az 2-3 dakika kadar mikser yardımıyla çırpalım.
- Daha sonra içerisine bir su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ ve çeyrek çay bardağı limon suyunu ekleyelim ve tekrar mikserle karıştıralım.
- En son 3 su bardağı un kullanıyoruz evvel unumuzun yarısını dökelim ve bir paket kabartma tozunu dökelim, bir spatula ya da kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım .
- Daha sonra unumuzun geri kalanını dökelim tekrar spatula yardımı ile karıştıralım.
- Bundan sonra mikser kullanmıyoruz, yalnızca kaşık kullanıyoruz.
- Bu ortada fırınımızı da 170 derecede evvelce ısıtalım.
- Kek kalıbımızın içerisine margarin ya da tereyağı ile yağlayalım .
- Daha sonra taban kısmını un serpelim ve geri dökelim, fazla olan unumuzu daha sonraki karşımıza içerisine koyalım ve 170 derecelik fırında denetimli olarak pişirelim .
- Pişen kekimizi fırından çıkartalım kalıbından çıkardıktan sonra üzerine bir fırça yardımıyla limon suyu sürelim.
- Bu ortada limon sosumuzu hazırlayalım bir su bardağı pudra şekerini 9-10 tatlı kaşığı limon suyu koyalım ve karıştıralım, akışkan bir kıvam elde etmemiz gerekiyor .
- Daha sonraki kekimizin üzerine gezdirelim ve biraz bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı ( Ferah Limon Sosuyla) Fotoğraflı Yapılışı








