Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı bembeyaz köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
  2. İçerisine şekeri ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra sırası ile süt ve yağı ekliyoruz.
  4. Unu eleyip karışımın içine döküyoruz çırpmaya devam😊.
  5. En son kabartma tozu ve vanillini ekleyip bir iki çeşit karıştırıp yağladığımız kek kalıbının içine döküyoruz.
  6. Kek kalıbına aldıktan sonra içerisine limon kabuğunu elimizle tuz eker üzere takım bir kaşık yardımı ile kek kalıbının kenarına varmadan karıştırıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derece fanlı ayarda pişiriyoruz.
  8. Benim ki tam 50 dakikada pişiyor. Birinci 20 dakika mutlaka fırın kapağını açmayın😊😉😉.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Kakaolu Puf Kek
El Açması Ispanaklı Börek
Yumuşacık Tereyagli Açmalar
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Vietnamese Tavuklu Pho
Kavanozda Konserve Kuzu Eti
Hdabla | © 2024 |