Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı olsun)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra öbür gereçleri ekleyip çırpalım.
  3. Azar azar un ekleyelim. Unun üzerine kabartma tozu dökelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur edelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
  5. Pişen kekimizi fırını kapatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
  6. İlk sıcağı çıkan kekimizi kalıbın üzerine tabak kapatalım aksi çevirelim ve keki kalıptan çıkaralım.
  7. Üzerine pudra şekeri eleyelim dilimlediğimiz kekimizi servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsunn. 😇😇

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kırmızı Biber Çorbası
Pastane Usulü Şekerpare
Makarna Salatası
Su Böreği 2 Yumurtayla Tavada (Videolu)
Ağızda Dağılan Susamlı Toplar
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |