Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı olsun)
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra öbür gereçleri ekleyip çırpalım.
- Azar azar un ekleyelim. Unun üzerine kabartma tozu dökelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur edelim.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında yarım saat kadar pişirelim.
- Pişen kekimizi fırını kapatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
- İlk sıcağı çıkan kekimizi kalıbın üzerine tabak kapatalım aksi çevirelim ve keki kalıptan çıkaralım.
- Üzerine pudra şekeri eleyelim dilimlediğimiz kekimizi servis edebiliriz. Deneyen herkese afiyet olsunn. 😇😇
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












