Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  2. Sütü, sıvı yağı, limon kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.
  4. Kek kalıbını yağlayıp kek harcını dökün kek kalıbını bir kaç defa sallayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli halde 30-45 dk pişirin.
  6. Keki birinci sıcağı geçene kadar dinlendirdikten sonra karşıt çevirin.
  7. Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Hamburger
Yumuşacık Poğaça
Kuru Domatesli Ekmek
Kahvaltı Tabağım
Vişne Soslu Treliçe
Pilav Üstü Tavuk
Hdabla | © 2025 |