Limonlu Kek
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı +3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2’5 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limon suyu
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumurtalarımızı ve tozşekerimizi alarak beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine süt ,sıvı yağ ,un, kabarma tozu, vanilin, 1 limonun suyunu ve 1 limon kabuğu rendesini ekliyoruz.
- Tekrar çırpıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kürdan ile denetim sağlayabilirsiniz.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra kek kalıbını aykırı çevirip kekimizi çıkarıyoruz.
- Kekimiz servise hazır afiyetler olsun🤗.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








