Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker (200ml bardak)
  • 1 su bardağı yoğurt (200ml bardak)
  • 2 su bardağı un (biraz fazlada ekleyebilirsiniz kıvamına göre)
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım limon

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri uygun bir kaba alıp mikserle çırpalım🥚
  2. Yağ, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilin ekleyelim hepsini birlikte güzelce çırpalım.
  3. Kıvamını aldıysa akabinde rendelenmiş yarım limonumuzu ekleyip, bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45dakika kadar pişirelim (üstü kızarana kadar)

Afiyet olsun❤️

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Sade Domates Sosu
Ebruli Kek
Top Kek
Mozaik Kurabiye
Limonlu Top Kek
Havuç Kabak Tarator (En İyi Versiyonu)
Hdabla | © 2025 |